Kurkime eTwinning bendruomenę rajone

Kurkime eTwinning bendruomenę rajone

Gegužės 9 dieną chemijos pamoka Jiezno gimnazijos III g klasės mokiniams buvo „kitokia“. Internetinėje erdvėje kartu su Utenos Dauniškio gimnazijos III g klasės fizikais jie ne tik mokėsi apie energijos virsmus savo organizme, bet prie vaišių stalo atšventė  eTwinning gimtadienį  ir taip pabaigė projekto „GM – Go – Lab“ veiklas. Šio projekto tikslas –  savarankiškai mokytis gamtos mokslų    virtualioje „Go- Lab“ aplinkoje (mokinių komandos virtualioje erdvėje kūrė pamokas savo projekto draugams), įgyti viešo kalbėjimo, komandinio darbo, IT panaudojimo kompetencijų. Šios pamokos mokiniams labai patiko. Įvertindami projektą, jie jas pavadino „ateities pamokomis“.  eTwinning programa puiki tuo, kad mokiniams ir mokytojams suteikiama  galimybė visada būti  priekyje, gebant pasidalinti lyderystę, nebijant įgyvendinti pokyčius, gyventi, dirbti ir mokytis inovatyviai.

Jiezno gimnazijos mokytojų komanda  penkti metai dalyvauja eTwinning programos veiklose, o šie metai buvo ypač „derlingi“. Du projektai buvo apdovanoti Nacionaliniais kokybės ženkleliais. Europos kokybės ženklelis projektui „Be happy. Be healthy“ buvo tarsi antrasis sėkmės rodiklis, parodantis, kad projektas pasiekė tam tikrą europinį lygį.

2018 – 2019 metais  gimnazija nominuojama „ Programos eTwinning mokykla“. Pirmą kartą šis ženklelis buvo suteiktas 1212 Europos mokykloms iš 198287 vykdančių projektus. Apdovanotos mokyklos – tai pirmosios pripažintos lyderės šiose srityse: skaitmeninėse ir el. saugumo veiklose, inovatyvių ir kūrybingų metodų taikyme, personalo profesinio tobulėjimo srityje ir mokinių mokymosi bendradarbiaujant skatinime.

Kai iškilmingo renginio metu gavome šį ženklelį, mums buvo pasakyta, kad esame pavyzdžiai, kurie turi įkvėpti  kitas mokyklas ir padėti  joms siekti to lygio, kurį patys esame pasiekę. Savo veikla  prisidedame  prie pažado keisti švietimo tikslų įgyvendinimą, kad mūsų  ugdomas jaunimas taptų geresniais žmonėmis, pažangesniais  mokiniais ir aktyvesniais piliečiais. Todėl kviečiame  rajono eTwining bendruomenę kitais mokslo metais apsijungti bendrai veiklai: organizuoti atviras pamokas, informacinius renginius ir švęsti  „eTwinning“ dieną kartu.

Joalita Jurkevičienė ir Jolita Stačiokaitė

Jiezno gimnazija