Prienų rajono TAU kelionės prasidėjo Autobusų stotyje

2019 m. lapkričio 18–24 d. visoje  Lietuvoje  vyko Nacionalinė suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi pasaulis laukia. Keliaukim!“. Prienuose kelionės po mokymosi pasaulį buvo skirtos savo kraštui, kraštiečiams ir apie kraštiečius.

Prienų rajono TAU lankytojai keliones pradėjo pirmadienį, lapkričio 18 d.,  kaip ir priklauso J,  Prienų Autobusų stotyje. Čia gali prasidėti ne tik fizinės žmonių kelionės. Čia susikerta noras pažinti, sužinoti, pasidžiaugti, motyvuoti save ir kitus. Šalia – Prienų krašto muziejus, kviečiantis aplankyti naujas ekspozicijas, dalyvauti edukacijose, panaršyti istorijos lobynuose. Nuo pastato „Tango pizza“ į mus žvelgia kraštietis, keliautojas, rašytojas Matas Šalčius. Ir jis mums – kelionių simbolis, aplankęs daugybę pasaulio šalių ir tai aprašęs savo knygoje  „Svečiuose pas 40 tautų“. Dar vienas paveikslo akcentas – skrendantis į saulę paukštis Aras – buvusių Prienų popieriaus dirbtuvių vandenženklis. Kaip šis paveikslas atsidūrė ant sienos, mums pasakojo visas būrys jaunų žmonių, kurie neabejingi Prienų miesto grožiui bei išskirtinumui. Tai verslininkai Dovilė ir Jaunius Mališauskai, kraštietis dailininkas Petras Lincevičius, Prienų krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė. Todėl nuo šiol, kaskart, kai šis paveikslas atsivers mums prieš akis, prisiminsime jo tikrąją paskirtį, labiau vertinsime unikalumą, žavėsimės tobulu idėjos perteikimu.

Toliau kelionę tęsėme lapkričio 20 d. susitikimu  su kraštiete, rašytoja Aldona Ruseckaite. Sulaikę kvapą klausėmės prieštaringo likimo moters, talentingos poetės Salomėjos Nėries gyvenimo istorijos. Rašytoja Aldona Ruseckaitė išlaikydama neutralią poziciją, neteisdama ir negindama S.Nėries pasakoja jos paskutiniųjų penkerių, prieštaringiausiai vertinamų, gyvenimo metų istoriją bei priminė to laikmečio įvykius, turėjusius didelę įtaką poetės likimui.

Pasakojimas buvo iliustruotas daugybe nuotraukų, rašytoja Aldona Ruseckaitė atsakė į TAU lankytojų  klausimus.