Persodintas į kitą kalbą, nenuvysta poezijos žiedas

Gruodžio 17 dieną vyko Justino Marcinkevičiaus poezijos vertimų skaitymų „Persodintas į kitą kalbą, nenuvysta poezijos žiedas“ internetinis renginys. Renginio tikslas – skatinti mokinius domėtis kraštiečio poeto Justino Marcinkevičiaus kūryba ir jos vertimais, puoselėti skaitymo kultūrą.
Dalyvavo Prienų rajono bendrojo ugdymo mokyklų 5–12 klasių mokiniai, mokytojai, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė.
Pradžioje renginio Dalia Bredelienė mokiniams trumpai pristatė poeto Justino Marcinkevičiaus biografiją. Papasakojo, kaip Prienuose įsikūrė didžioji asmeninės poeto bibliotekos dalis, drauge su lentynomis atgabenta iš Vilniaus. Aptarė Justino Marcinkevičiaus kūrybos vertimus. Paminėjo, kad iš viso jo kūryba išversta į 15 kalbų. Pakvietė dalyvius apsilankyti Justino Marcinkevičiaus knygų, išverstų į įvairias kalbas parodoje.
Po Dalios Bredelienės pranešimo mokiniai buvo pakviesti skaityti pasirinktus Justino Marcinkevičiaus poezijos kūrinius ir jų vertimus. Iš viso pasirodė 19 mokinių iš Prienų „Žiburio“, Jiezno, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijų, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, Prienų „Revuonos“ Išlaužo, Pakuonio ir Šilavoto pagrindinių mokyklų. Lietuvių, anglų ir rusų kalbomis skambėjo eilėraščiai: „Tai gražiai mane augino“, „Žolės ir akmens vienybė“, „Autoanalizė“, „Rytas“, „Toks vakaras“, „Rugpjūtis“, „Pusto“, „Prisipažinimas“ ir kiti.
Visi dalyviai apdovanoti Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus padėkos raštais.

Prienų rajono mokinių konkurso Justino Marcinkevičiaus „Persodintas į kitą kalbą, nenuvysta poezijos žiedas“ vaizdo įrašas