Tyrėjų diena

Sausio 26 dieną Prienų rajono mokyklų 1–4 klasių mokiniai dalyvavo nuotoliniame renginyje  „Tyrėjų diena“, kurį organizavo Prienų r. Išlaužo pagrindinės mokyklos pradinio ugdymo mokytojos Jelena Knašienė ir Vilma Daunienė. Renginyje dalyvavo virš 40 pranešėjų iš šešių rajono mokyklų. Programa prasidėjo Išlaužo pagrindinės mokyklos direktorės Rasos Žilinskienės sveikinimu ir 4 klasės mokinių ritmingu šokiu. Po sveikinimų renginio vedėjai Paulius Gaigalas (4 kl.) ir Eva Simanaitytė (4 kl.) pakvietė dalyvius pristatyti atliktus tyrimus, eksperimentus ir bandymus.

Balbieriškio pagrindinės mokyklos 2 kl. mokinė pristatė tyrimą ,,Dygsta nedygsta“. Išlaužo pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai pristatė du eksperimentus: „Saldainių vaivorykštė“ ir „Kamuoliukas čempionasׅ“, o 1–4 klasių mokiniai net šešis: ,,Lietaus debesėlis“, ,,Kas pripūs balioną?“, ,,Dviaukštis“, ,,Ar bakterijos ir virusai bijo muilo? Kaip taisyklingai plauti rankas“, ,,Varškės gaminimas“. Pakuonio pagrindinės mokyklos 3 kl. mokiniai pasidalijo savo patirtimi, kaip jiems sekėsi atlikti tyrimą  ,,Augalai. Augalų dalys“. Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos 3a ir 3b klasės mokiniai demonstravo bandymus su gyvomis ir popierinėmis gėlėmis, rodė, kaip pripūsti balioną be lūpų ir atskleidė vandens šilumines savybes. Apie vandens būsenų kitimą demonstravo Jiezno 4 klasės mokinė, o Stakliškių gimnazijos 4 klasės mokiniai pasiūlė pasiklausyti muzikinį kūrinį, atliekamą su taurėmis sklidinomis vandens. Prienų ,,Ąžuolo” progimnazijos 2 klasės mokiniai išsamiai paaiškino, kaip violetines sultis paversti į raudonas arba mėlynas, 4a klasės mokiniai atliko bandymą „Kiaušinio plūduriavimas vandenyje“.

Renginio pabaigoje mokytoja Vilma Daunienė mokinius pakvietė refleksijai, buvo paprašyta į pokalbių lauką užrašyti vieną žodį apie šį renginį. Po minutės pokalbių langas prisipildė tokiais žodžiais: patiko, įdomu, smagu, įspūdinga, išradinga, sužavėjo ir kt. Dalyviai išsiskirstė pilni įspūdžių, atradimų ir puikios nuotaikos su mintimis kitais metais vėl susitikti  šiame puikiame renginyje.