Atradome Kristijoną Donelaitį

DSC04825 (1)[1]1Dauguma mūsų žino, kad 2014 metai – Kristijono Donelaičio metai, skirti šio žymaus literatūros klasiko 300-osioms gimimo metinėms. Nors jo žymiausias kūrinys poema „Metai“ sudėtinga kalba sunkiai suprantama pradiniu klasių moksleiviams, mes pabandėme atrasti ir skaityti Donelaitį kitaip.
Pradinukai klausėsi ištraukos iš poemos „Metai“ dalies „Pavasario linksmybės“ visai linksmai. Skaitėme ir žiūrėjome linksmus paveikslėlius apie bundantį pavasarį. O kaip linksmai šią poemos dalį atlieka grupė „Liūdnieji Slibinai“…
Susipažinome ir su Kristijono Donelaičio gyvenimu, jo gimtine Lazdynėlių kaime, Karaliaučiumi, kur Donelaitis, būdamas valstiečių vaikas, baigė universitetą ir Tolminkiemiu, kur gyveno 36 metus ir ištraukas iš poemos „Metai“ galbūt skaitydavo savo parapijiečiams kaip pamokslus kunigaudamas.
Pamažu ir po truputį susipažinome su Mažosios Lietuvos valstiečių, vadinamų būrais gyvenimu. Šios akcijos „Draugauk su knyga“ metu pradinių klasių mokiniams buvo pirmasis prisilietimas prie K.Donelaičio kūrybos.

Aušra Kavaliauskienė
Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos bibliotekininkė


Geriausi 2013 – 2014 m.m. skaitytojai

  1. Viktorija Liuolytė  3 b klasė
  2. Urtė Tamošiūnaitė 7 a klasė
  3. Lijana Ežerskytė   8 a klasė

Ruošė
Danguolė Gribinienė
Aušra Kavaliauskienė


DSC04825 (1)[1]