14-oji nacionalinė bibliotekų savaitė Šilavoto pagrindinėje mokykloje

OLYMPUS DIGITAL CAMERAŠilavoto pagrindinės mokyklos mokiniai aktyviai dalyvavo Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiuose, kurie buvo skirti Kristijono Donelaičio 300–osioms gimimo metinėms paminėti bei savo žodyno turtinimui ir gražinimui.
2–5 klasių mokiniai dalyvavo bibliotekininkės E.Striaušienės parengtoje viktorinoje ,,Neieškok žodžio kišenėje“, Šilavoto kaimo bibliotekoje susipažino su K.Donelaičio asmenybe, jo žymiu kūriniu ,,Metai“, 8 klasės mokiniai su mokytoja D.Dainiene dalyvavo literatūriniuose skaitymuose ,,Jau saulelė vėl…“ . Su Kristijono Donelaičio biografija supažindino, jo kūrybą pristatė bibliotekininkė Diana Tamašauskienė.
Balandžio 29 d. priešmokyklinukai ir pradinukai dalyvavo baigiamajame savaitės renginyje mokykloje. Jo metu, logopedės Vilijos Zablackienės vadovaujami, iš anksto pasiruošę, mėgdžiojo ir imitavo paukščius. Priešmokyklinukai pagal K. Kubilinsko eilėraštį ,,Pam pam puri“, judesiais pavaizdavo paukštelių gyvenimą, I–IV klasių mokiniai, patys „pavirtę“ paukšteliais, kalbino vieni kitus, šoko, žaidė. Bibliotekininkė apibendrino viktorinos rezultatus, paskelbė ir apdovanojo nugalėtojus. O jais tapo tie, kuriems šį kartą mažiausiai reikėjo ,,ieškoti žodžio kišenėje“. Tai antrokai Vilius Riauba, Skaistė Radžiūnaitė, trečiokas Rokas Micka bei ketvirtokės Rūta Jasiulevičiūtė ir Ernesta Riaubaitė. Buvo išrinktos trys aktyviausios skaitytojos. Tai antros klasės mokinės Skaistė Radžiūnaitė, Justina Pakalnytė, Ineta Seniūnaitė.
Mokiniai džiaugėsi, turėję galimybę dalyvauti užsiėmimuose netradicinėje erdvėje – kaimo bibliotekoje, susipažinę su K.Donelaičio asmenybe, praturtinę savo žodyną ir linksmai pabendravę.
Savaitės renginius organizuoti padėjo mokytojos L. Astrauskaitė, D. Kamarauskienė, logopedė V. Zablackienė, bibliotekininkė D. Tamašauskienė.

E. Striaušienė
Bibliotekininkė


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Picture 425