Kviečiame į seminarą „Bendravimas ir bendradarbiavimas su šeima, ugdant sveiką ir laimingą vaiką“

Ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo pedagogus, pagalbos mokiniui specialistus, vaikų tėvus ir kitus neabejingus asmenis, padedančius vaikui augti, gruodžio 12 d. 14 val. kviečiame į seminarą „Bendravimas ir bendradarbiavimas su šeima, ugdant sveiką ir laimingą vaiką“.

Vaikas gali augti sveikas ir laimingas, kai jis yra mylimas, saugus, vertinamas ir reikalingas, kai ugdoma ne tik fizinė, bet protinė bei emocinė jo sveikata. Šeima ir ugdymo įstaiga – du partneriai, labiausiai atsakingi už vaiko sveikatą ir visapusišką ugdymą. Paprastai tėvai nėra abejingi tam, kuo išaugs jų vaikas, tačiau nežino arba neatranda, kaip galėtų prisidėti prie jų ugdymo proceso, tad dažnai viską palieka pedagogams. Tuo tarpu tėvai ir pedagogai gali būti partneriai, siekiantys tų pačių tikslų, bendradarbiaujantys savo vaikų ugdymo procese.

Data, laikas, vieta. Gruodžio 12 d. 14 val., Prienų kultūros ir laisvalaikio centras.

Lektorius. Vytautas Gaidamavičius: patyręs koučingo specialistas, konsultantas ir tėtis, svajojantis apie geresnes mokyklas ir augančią laisvą, atsakingą, laimingą vaikų kartą.

Tikslas. Skatinti ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo įstaigų ir šeimų bendradarbiavimą, siekiant ugdyti sveiką ir laimingą vaiką.

Turinys. Seminaro dalyviai susipažins su pažangiausiomis praktikomis, ugdant visapusišką, sveiką ir laimingą asmenybę, diskutuos vaikų psichinės ir fizinės sveikatos klausimais, aptars galimybes taikyti pažangiausius ugdymo metodus. Bus domimasi, kaip paskatinti vaikus kurti ateities vizijas ir kodėl tai yra svarbu vaiko ugdymui(-si).

Seminaro metu vyks praktiniai užsiėmimai, kurių metu bus ieškoma atsakymų į klausimą, kaip padaryti, kad vaikai norėtų eiti į Jūsų mokyklą, darželį, o tėvai apie ją šnekėtų kaip apie išskirtinę ir patrauklią jiems bei jų vaikams? Bus nagrinėjami metodai, kaip įvairiose šalyse bei Lietuvos ugdymo įstaigose tėvai dalyvauja ugdyme, kaip kuriamos bei išlaikomos aktyvios veikiančios bendruomenės, kaip kuriamos strategijos, jungiančios bendruomenę veiklai.

Bus kuriamas konkrečių veiksmų ir priemonių planas, kaip dirbti su bendruomene – tiek tėvais, tiek ir vaikais.

Registracija ir informacija. Elektroniniu paštu svietimocentras@prienai.lt, telefonu 52081.