Istorijos mokytojai dalyvauja projekte „Krašto garbė. Mūsų žmonės Lietuvos kariuomenės tarnyboje 1919–1940 metais“

Ruošdamiesi paminėti atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį ir siekdami  krašte bei regione suaktyvinti kraštotyrinį judėjimą ir jo sklaidą, rajono istorijos mokytojai, drauge su istoriku Vytautu Kuzmicku, inicijuoja kraštotyrinį leidybinį projektą „Krašto garbė. Mūsų žmonės Lietuvos kariuomenės tarnyboje 1919–1940 m“. Projekto metu planuojama surinkti nuotraukas ir visą išlikusią informaciją apie 1919–1940 m. Lietuvos kariuomenėje tarnavusius karius: sužinoti jų pavardes, vardus, gimimo datas ir vietas, karinės tarnybos vietas, pulkus, tarnavimo laiką, gyvenimo kelio po tarnybos kariuomenėje aprašymus, palaidojimo vietas. Kreipiamės į Prienų ir Birštono kraštų bendruomenes, seniūnijas, parapijas, verslininkus, krašto žiniasklaidą, kraštotyrininkus, muziejininkus, partizanų šeimų narius – į visus, kuriems svarbios krašto patriotinės tradicijos ir jų garbė. Kviečiame visus įsijungti į bendrą mūsų  projektą ir jį paremti.

Surinkta medžiaga bus išleista leidinyje, bus nurodytos ir visų žmonių, kurie teikė pagalbą bendrame darbe, pavardės. Krašto spaudoje kas pusmetį  bus pateikiami darbo rezultatai.

Projekto koordinatorius – istorikas Vytautas Kuzmickas: elektroninis paštas: vytautaslituanus@gmail.com; telefonas: 8 652 02850.