Pasaulinės pašto dienos proga moksleiviai kviečiami rašyti laiškus

How-to-Write-a-Letter-of-Explanation-to-the-IRS-with-samples-1

Spalio 9-ąją – Pasaulinę pašto dieną, Lietuvos paštas tradiciškai paskelbė tarptautinį jaunimo epistolinio rašinio konkursą. Jau 45-ąjį kartą Pasaulinės pašto sąjungos rengiamo konkurso šių metų tema: „Parašyk laišką sau – 45-erių metų žmogui.“

„Šis konkursas yra puiki proga jaunimui priminti laiškų rašymo tradiciją, kuri pamažu nyksta. Norime, kad moksleiviai savo kūryboje „atrastų“ išskirtinę epistolinio žanro stilistiką. Literatūros kūrinių, parašytų laiško forma, yra palikę ir didieji Antikos mąstytojai, ir šiuolaikiniai rašytojai. Lauksime iš moksleivių laiškų, kuriuose jaunuoliai galės pasvarstyti apie savo ateitį“, – sakė Lietuvos pašto Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Tarptautinis jaunimo epistolinio rašinio konkursas organizuojamas dviem pakopomis. Pirmiausia  šalies mokyklose rengiamas nacionalinis etapas. Iš atsiųstų rašinių vertinimo komisija išrinks 6 geriausius laiškus. Dar 4 laiškų autoriams komisija skirs skatinamuosius prizus. Pirmosios vietos laimėtojo rašinys bus verčiamas į prancūzų kalbą ir siunčiamas Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautiniam biurui, kuris vykdys tolimesnę nugalėtojų atranką antrajame konkurso etape.

Praėjusiais metais iš viso šiame konkurse dalyvavo apie 1,5 milijono moksleivių iš 65 pasaulio šalių. Jie rašė laiškus tema „Parašyk laišką, kokiame pasaulyje nori užaugti“. Apie pasaulį be karo laišką parašiusios trylikametės Saros Jadid iš Libano rašinys tarptautinės vertino komisijos buvo pripažintas geriausiu konkurso darbu.

Daugiau informacijos apie konkursą paskelbta www.lmnsc.lt ir www.olimpiados.lt.