Žurnalistas Ginas Dabašinskas: „Žurnalisto profesija leidžia atskirti žurnalistiką nuo propagandos“

100_2234-1

Šiandien iš mokyklos grįžome vėlai, nors ne todėl, kad penktadienis, trylikta diena, bet todėl, kad buvome susitikime su žurnalistu Ginu Dabašinsku. Susitikime dalyvavo ne tik Prienų „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai, bet ir svečiai iš Balbieriškio bei Pakuonio pagrindinių mokyklų.
Po trumpo žurnalisto prisistatymo prie arbatos puodelio pradėjome diskusiją apie ribą tarp žurnalisto ir propagandisto.
„Šiandienos sudėtingame pasaulyje labai sunku atskirti, kas yra žurnalistika, o kas – pigi propaganda. Būtent žurnalisto profesija ir leidžia tai padaryti“, – sakė svečias G. Dabašinskas. Balbieriškio pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Rita Šalčiūtė tvirtino: „Jau mokyklos suole mokinys turi pažinti spalvingą žurnalisto profesiją“. Ją papildė Pakuonio NVŠ programų vadovė Jūratė Liutkuvienė: „Kiekvienas turi pasirinkimą būti šališkas ar objektyvus, pateikdamas informaciją“. Diskusijoj paaiškėjo, kad žurnalistika yra ne vien darbas, bet ir gyvenimo būdas.
Nors ne visi iškentė iki diskusijos pabaigos, tačiau tie, kurie liko, buvo patenkinti. Susitikimo pabaigoje Švietimo centro metodininkė Oksana Radzvilavičienė pakvietė į respublikinę konferenciją „Mokyklos laikraštis rašo…“, kurioje bus svarstomos mokyklinės žurnalistikos problemos. Konferencija įvyks gruodžio 4 dieną Prienų „Žiburio“ gimnazijoje.
Džiaugiamės įgytomis žiniomis ir tikimės daugiau panašių susitikimų.


Prienų „Žiburio“ gimnazijos „Salve“ ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos jaunieji žurnalistai
Ugnės Revinskaitės nuotraukos

100_2234 100_2236 100_2237 100_2238