Antroji respublikinė konferencija „Mokyklos laikraštis rašo 2015“

IMG_2649-3

Ankstyvą penktadienio, gruodžio ketvirtosios rytą, jaunieji žurnalistai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių veikiausiai pabudo nusiteikę kitaip nei įprastą darbo dieną. Ir ne vien dėl to, jog penktadienis reiškia artėjantį savaitgalį, kurio metu galima atsipūsti, bet ir todėl, jog gruodžio ketvirtą moksleiviai net iš trylikos skirtingų ugdymo įstaigų sugužėjo į Prienų „Žiburio“ gimnaziją, kur vyko jau antroji respublikinė mokyklinių laikraščių leidėjų konferencija „Mokyklos laikraštis rašo 2015“, organizuota „Žiburio“ gimnazijos ir Prienų ŠC.
Šiemet konferencijoje dalyvavo Alytaus, Kaišiadorių, Kėdainių, Mažeikių, Utenos, Balbieriškio, Prienų, Jiezno, Pakuonio, Naujosios Ūtos ir Šilavoto mokyklinių laikraščių leidėjų atstovai. Viena iš konferencijos organizatorių – „Žiburio“ gimnazijos jaunųjų žurnalistų „Salve“ vadovė Levutė Karčiauskienė tarė įžanginį žodį ir pristatė konferencijos dalyvius. Po gimnazijos direktorės pavaduotojos ugdymui Linos Malinauskienės pasveikinimo ir filmuko apie gimnaziją peržiūros, pagal pernykštį pageidavimą, mokyklinių laikraščių žurnalistai pristatė savo veiklą, rodė nuotaikingus filmukus apie savo laikraščio kūrimą. Visi išklausė buvusios žiburietės, LRT radijo kultūros laidų redaktorės Ramintos Jonykaitės puikų pranešimą „Koks turėtų būti mokyklinis laikraštis“, salėje sprendė laiptažodį, susijusį su konferencijos dalyvių pateiktais laikraščiais.
Antroji konferencijos dalis – darbas grupėse. Jauniesiems žurnalistams talkino ir interviu ėmimo bei kūrimo subtilybėmis dalijosi LRT radijo kultūros laidų redaktorė Raminta Jonykaitė, žurnalistinės fotografijos paslaptis atskleidė Prienų ir Birštono krašto laikraščio „Naujasis Gėlupis“ redaktorius Mantvydas Prekevičius, straipsnius ir informacinius pranešimus mokė rašyti Prienų r. ir Birštono krašto laikraščio „Gyvenimas“ redaktorė Ramutė Šimukauskaitė, o su mokytojais, kuruojančiais mokyklinius laikraščius, kalbėjosi Prienų krašto laikraščio ir naujienų portalo „Krašto vitrina“ redaktorius Vaclovas Sinkevičius.
Trečioji dalis – pasidalijimas darbo sekcijose įžvalgomis ir nominacijų įteikimas. Išgirdome
laikraščių redaktorių profesionalių patarimų, konferencijos dalyvių pasiūlymų ir pastabų, kurios, tikime, padės tobulėti ir surengti vėl kitokią konferenciją. Žurnalistų grupėms Prienų ŠC metodininkė Oksana Radzvilavičienė įteikė Lietuvos žurnalistų sąjungos padėkas, o jų mokytojams – Prienų savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus padėkas, rėmėjai arba jų atstovai – įvairiausias nominacijas. Įteikiant nominacijas ir dėkojant rėmėjams savo dainomis žavėjo gimnazijos choras. Konferencijos dalyviai džiaugėsi, jog jaunuoliai domisi, nori, siekia ir tobulėja ne tik mokykloje, bet ir už jos ribų.


Ugnė Revinskaitė
Nuotraukos Miglės Kazlauskaitės ir Domanto Milaševičiaus

IMG_2607-2 IMG_2622-2 IMG_2649-2