Edukacinė-pažintinė išvyka „Lietuviškasis paveldas Baltarusijoje kultūrinės raiškos ugdymo kontekste“

  Baltarusija_miro_pilis5 minsk  naugardukas11os

Krėva – Minskas – Nesvyžius – Miras – Naugardukas – Lyda

Gruodžio 13–14 d. organizuojama edukacinė-pažintinė išvyka Lietuviškasis paveldas Baltarusijoje kultūrinės raiškos ugdymo kontekste“.

Kviečiame registruotis iki lapkričio 20 d.
Daugiau informacijos ir registracija tel. 52081 arba el. paštu svietimocentras@prienai.lt 

Edukacinės-pažintinės išvykos programa:

1 diena:

Ryte išvykstame iš Lietuvos. Kelionės metu susipažinsime su bendra Lietuvos – Baltarusijos praeitimi, garbinga didikų Radvilų, Sapiegų giminių ir jų pilių, dvarų ir rūmų istorija. Trumpam stabtelsime prie vienos ankstyviausių senovės Lietuvos mūro pilių – Krėvos pilies liekanų. Važiuosime į modernų, o kartu ir istorinį Baltarusijos centrą – sostinę Minską. Apžvalginė ekskursija po „miestą-feniksą“: istorinis centras, Aukštutinė bei Žemutinė turgavietės, Trejybės priemiestis. Ašarų saloje pasigrožėsime įspūdingu paminklu žuvusiems kariams atminti. Laisvas laikas Minske. Minsko panorama nuo Baltarusijos Nacionalinės bibliotekos (72 m aukščio) stogo. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje prie Minsko.

2 diena:
Pusryčiai. Išvykstame į Nesvyžių – nuo 1513 m. buvusią įtakingų magnatų Radvilų rezidenciją. Susipažinsime su Baltarusijos švietimo sistema. Apsilankysime Nesvyžiaus I-oje vidurinėje mokykloje.  Apžiūrėsime nesenai turistams duris atvėrusį pilies ansamblį, parką, seniausią Rytų Europoje barokinę Dievo kūno bažnyčią, garsėjančią įspūdingu dekoru, freskomis bei Radvilų šeimos kripta, Slucko vartus, rotušę. Važiuojame į unikalią XV-XVI a. Miro pilį, įrašytą į UNESCO paveldo sąrašą. Ekskursija po vieną iš gražiausių Baltarusijos kampelių – Naugarduką. Pamatysime Adomo Mickevičiaus namą (memorialinį muziejų bei paminklą), Naugarduko pilies liekanas, Mykolo bažnyčią. Keliaujame į Lydą – miestą, kurį XIV a. statė Lietuvos kunigaikštis Gediminas. Lyda garsėja savo architektūra ir įspūdinga viduramžių pilimi. Lydoje taip pat apžiūrėsime Pranciškaus Skorinos paminklą bei legendomis apipintą Kryžiaus išaukštinimo bažnyčią. Vakare grįžtame į Lietuvą.

——————————————————————————————————————–

Kaina:

  • 265 Lt (kai važiuoja ne mažiau kaip 40 asmenų)
  • 295 Lt(kai važiuoja ne mažiau kaip 35 asmenys)
  • 320 Lt(kai važiuoja ne mažiau kaip 30 asmenų)
  • 360 Lt(kai važiuoja ne mažiau kaip 25 asmenys)
  • 435 Lt(kai važiuoja ne mažiau kaip 19 asmenų)

Įskaičiuota:
1 nakvynė su pusryčiais, kelionė autobusu, kelionių vadovo – gido paslaugos, dokumentų tvarkymas.

Viza:
Visiems asmenims būtina viza. Vizos įforminimui būtinas pasas originalas, 1 nuotrauka. Vizos ir draudimo kaina: 85 Lt . Dokumentai pateikiami ne vėliau kaip 10 dienų prieš išvykimą į kelionę.

Lankomi objektai:
Už įėjimą į muziejus ar lankomus objektus mokama vietoje. Ekskursinei programai turėkite po 160.000 BYR (apie 50 Lt). Lankomų objektų kainos gali keistis.

Dokumentai:
Pasas, viza. Jaunimui iki 18 m. būtina turėti notaro patvirtintą vieno iš kartu nevykstančių tėvų sutikimą išvykti į užsienį.