Logopedai ir specialieji pedagogai dalijosi gerąja patirtimi

IMG_41261Kovo 21 dieną Prienų švietimo centre įvyko logopedų ir specialiųjų pedagogų metodinio būrelio pasitarimas. Pedagogės dalijosi gerąja patirtimi, demonstravo, kokias metodines priemones naudoja užsiėmimuose, pasakojo, kaip su jomis dirba.
Metodines priemones pristatė: Lopšelio-darželio „Pasaka“ spec. pedagogė Albina Sadauskienė: „Teorinės ir praktinės veiklos pavyzdžiai“; „Įvairiapusių raidos sutrikimų turinčių vaikų ugdymo pradžiamokslis“; logopedė Zita Podlipajevienė: „Emocinio intelekto lavinimo būdai per logopedines pratybas“; Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos logopedė Aldona Venterienė: „Garsų tarimo įtvirtinimas žodžiuose“; Naujosios Ūtos pagrindinės  mokyklos logopedė Vilija Zablackienė: „Foneminės klausos lavinimas kamuoliukų pagalba“; Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos logopedė Zita Linkevičienė: „Išgirsk ir atpažink“ (priemonė, skirta foneminės klausos lavinimui, garsų atpažinimui ir skyrimui); „Sudėk žodį“ (skirta mokymui skaityti); Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos spec. pedagogė Rūta Ramanauskaitė: „Skaičiai iki 10-ties“; Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos SUS spec. pedagogė Vida Petrulionienė pristatė savo išleistą knygą „Nežymų intelekto sutrikimą turinčių mokinių kūrybinė raiška“ bei dinaminę schemą „Metų ratas“; Balbieriškio pagrindinės mokyklos logopedė Jolita Adamonienė: „Garsų kortelės“ ir „Triskiemeniai žodžiai“; Skriaudžių pagrindinės mokyklos logopedė ir spec. pedagogė Ilona Miklaševičienė: pristatė priemones skaitymo ir rašymo pradmenims lavinti; PPT logopedė Giedrė Džiaugienė: „Gyvūnai ir jų namai׆; „Mįslės“; „Barsuko ir lūšies žiemos atsargos“ (garsų u ir ū diferencijavimas); „Garsų z ir ž diferencijavimas“ „Kietieji ir minkštieji garsai“; „Koks tai gyvūnas“; „Garsų p ir b diferencijavimas“; „Garso r įtvirtinimas“; „Garsų š-č-ž įtvirtinimas“; „Kas ką veiks“; „Ežio obuoliai“ (garso ž nustatymui); „Patarlės“; Išlaužo pagrindinės mokyklos spec. pedagogė Ramunė Juodsnukienė: „Garsų s ir š diferencijavimas“; „Kas kur gyvena“.
Specialistės džiaugėsi galimybe pasimokyti iš kolegių ir nutarė tokius metodinių priemonių pristatymus rengti ir ateityje bent kartą per metus.

IMG_4126