Pradinių klasių mokiniai pasitikrino saugaus eismo žinias

DSC02491Balandžio 19 d. Prienų švietimo centre įvyko pradinių klasių mokinių konkurso „Šviesoforas“ rajoninis etapas. Kaip ir kiekvienais metais, konkursą organizavo Prienų švietimo centras, bendradarbiaudamas su  Prienų policijos komisariatu.
Konkurse dalyvavo 7 rajono mokyklų komandos iš Prienų „Revuonos“, Pakuonio, Balbieriškio, Išlaužo, Skriaudžių pagrindinių mokyklų, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, Jiezno gimnazijos. Mokiniai buvo puikiai pasiruošę atlikti teorines ir praktines užduotis: pereiti per gatvę pėsčiųjų perėjoje, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, teisingai prisisegti atšvaitus, atlikti užduotis kelių maketuose, atsakyti į viktorinos klausimus, sudėlioti kelio ženklų dėlionę, video užduotyje pastebėti ir pakomentuoti filmuko herojų kelyje daromas klaidas. Atskirai varžėsi komandų kapitonai – jiems reikėjo išspręsti nelengvą kryžiažodį. Atliekamas užduotis vertino komisija, sudaryta Prienų r. PK, Švietimo centro atstovų, į pagalbą buvo pakviesti ir rajono ugdymo įstaigų pedagogai, jaunosios policijos rėmėjos.

Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad I vietą konkurse užėmė Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos komanda (mokytoja Rasa Bartkutė). Tik 2 taškais nuo jų atsiliko Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos komanda (mokytoja Asta Simanaitienė), kuriai atiteko II vieta. III vietą užėmė Išlaužo pagrindinės mokyklos komanda (mokytoja Jelena Knašienė). Nenusiminė ir prizinių vietų neužėmusieji – dovanų gavo visi, bet svarbiausia, kaip pabrėžė ir varžybų vyr. teisėjas,  Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato patrulių būrio vadas Vytautas Dzencevičius, kad vaikai išmoksta saugiai elgtis gatvėje. Na, o I ir II vietą užėmusios Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos komandos gegužės 11 d. važiuos į Jonavą, kur vyks konkurso regioninis etapas.