Informatikos mokytojai dalijosi gerąja patirtimi, suplanavo veiklą 2013–2014 mokslo metams

Spalio 14 d. Prienų švietimo centre įvyko informatikos mokytojų metodinio būrelio pasitarimas. Dalyvavo informatikos mokytojai: Vidas Noreika (pasitarimo pirmininkas), Aldona Kaminskienė (pasitarimo sekretorė), Jūratė Truncienė, Rasa Alaburdienė, Marija Plauskaitė, Genė Gečienė, Švietimo skyriaus vyr. specialistė Laimutė Jančiukienė, Švietimo centro metodininkė Oksana Radzvilavičienė, UAB „Prienų kompiuteriai“ vadovė Dainora Kuliešienė.

Būrelio pirmininkas Vidas Noreika pristatė informatikos mokytojų metodinio būrelio 2012–2013 m. m. veiklos ataskaitą. Jis pažymėjo, kad informatikos mokytojai buvo aktyvūs, įvyko beveik visi planuoti renginiai. Bendru sutarimu ataskaitai pritarta.

Rasa Alaburdienė pasidalijo mintimis, kilusiomis po rugsėjo mėn. Šiauliuose vykusios konferencijos „Kompiuterininkų dienos-2013“. Ji pabrėžė, kad konferencijoje buvo pristatomos aktualiausios informacinės visuomenės kūrimo problemos bei ateities scenarijai. Ypač aktualios buvo paskaitos ir diskusijos apie IT mokymo strategiją.

UAB „Prienų kompiuteriai“ vadovė Dainora Kuliešienė kalbėjo apie programinės įrangos legalumą Lietuvoje ir pasaulyje. Ji informavo, kad nuo 2014 m. balandžio 8 d. bus nutrauktas Windows XP ir Microsoft Office 2003 programų palaikymas. Pranešėja pateikė keletą patarimų, kaip spręsti programinės įrangos problemas. Mokytojai pripažino egzistuojančią problemą, bet sakė esantys nepajėgūs vieni ją spręsti, tai yra visos mokyklos reikalas. Todėl nutarta D.Kuliešienę pakviesti į rajono mokyklų vadovų pasitarimą lapkričio mėn., kad ji supažindintų mokyklų vadovus su artėjančiais pasikeitimais.

Planuojant veiklą 2013–2014 m. m., nutarta organizuoti visus tradicinius renginius, surengti metodinę išvyką į Vilniaus Jėzuitų gimnaziją: stebėti atviras pamokas planšetinių kompiuterių klasėje, pabendrauti su informatikos mokytojais. Vasario mėn. organizuoti metodinio būrelio pasitarimą, jame pasidalinti patirtimi, stebėti ir aptarti videopamoką iš leidinio „Sėkmės istorijos“.