Kūrybinės finansinio raštingumo dirbtuvės

 

jauna-pinigine-logo-konkursas-1

Kūrybinės finansinio raštingumo  dirbtuvės

 

Lietuvos bankas, skatindamas finansinio švietimo iniciatyvas, kviečia mokyklas dalyvauti vaikų finansinio raštingumo konkurse „Jauna piniginė“.

http://www.pinigubite.lt/naujienos-ir-renginiai/finansinio-rastingumo-konkursas-jauna-pinigine-1-2-3/konkurso-jauna-pinigine-registracijos-forma

Birželio 27-29 dienomis teko dalyvauti šio konkurso kūrybinėse dirbtuvėse, kurios vyko Trakų rajone inTegra House, o jas vedė Mokymosi mokyklos lektorių komanda. Nors esu anglų kalbos mokytoja, užpildžiau dalyvio paraišką, nes manau, kad gebėjimas sąmoningai elgtis su pinigais ir tinkamai tvarkyti savo finansus yra brandaus žmogaus požymis ir jo sėkmingo gyvenimo garantas. Be to, anglų kalbos pamokos yra pakankamai universlios: jei gali jų metu kalbėti apie aplinkosaugą, pilietinį ugdymą ar šalies istoriją (visas šias temas rasite vadovėliuose), vadinasi, rasis laiko ir progų padiskutuoti  ir apie pinigus.

Kalbant apie „Jaunos piniginės“ kūrybines dirbtuves, labiausiai sužavėjo jų formatas. Atvykus mokslo metų pabaigoje, atbuvus tvankiuose egzaminų vertinimuose, posėdžiuose ir veiklų aptarimuose, pirmasis klausimas gal ir kilo „Kokiais mes čia niekais užsiiminėjame?“.  Galima sėdėti ant grindų, atstūmus langą išeiti į medinę terasą ar vaikštinėti po žolę, it katei susirandant sau tinkamiausią darbo vietą, priglusti prie norimos darbo grupės ar pasiklausyti įdomaus pokalbio. Tačiau po kurio laiko supranti, kad šioje neskubroje yra savo tvarka, o kūrybiški ir prasmingi sprendimai nebūtinai gimsta pagal pamokos skambutį ar šiukštu neperžengiant klasės perimetro.

Kūrybinių dirbtuvių rengėjai sukvietė ne tik įvairių dalykų mokytojus, bet ir finansų bei verslo srities atstovus, todėl buvo proga pasidalinti skirtingomis patirtimis. Tiek betarpiški kūrybinių dirbtuvių vedėjai – Lukas Benevičius, Rygaudas Guogis ir Laura Stepanauskienė, tiek charizmatiški kviestiniai pranešėjai – Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė ir verslininkas Aivaras Laukaitis sužavėjo  profesionalumu ir nuoširdžia pagarba mokytojams.

Visi vasaros kūrybinių dirbtuvių dalyviai tarsi bitės į avilį sunešė po kruopelę medaus. Bendrą produktą turėtumėme pamatyti dalyvaudami finansinio raštingumo konkurse. Kviečiu juo pasidomėti visų dalykų mokytojus, nes kartais, suvedinėjant šeimos biudžeto galus, tenka parodyti neeilinį išradingumą!

Jolita Stačiokaitė, Jiezno gimnazijos mokytoja

Keletas akimirkų iš  dirbtuvių projekto :

kurybines-dirbtuves_3 kurybines-dirbtuves_1 kurybines-dirbtuves_2 finansinis-svietimas

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvietimas pildyti paraišką  : konkursas-jauna-pinigine-kvietimas-mokytojams

jauna-pinigine-baneriai-6