Prienų rajono savivaldybės Mokyklų metodinės tarybos posėdyje numatyti metodinės veiklos prioritetai 2013–2014 mokslo metams, aptartos mokytojų metodinės veiklos aktualijos

IMG_8209Lapkričio 12 d. Birštono Karališkoje rezidencijoje įvyko Prienų rajono savivaldybės Mokyklų metodinės tarybos posėdis. Mokyklų metodinė taryba veikia prie Švietimo centro. Ji vienija dalykų mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų metodinių būrelių pirmininkus, kitus aktyvius mokytojus.
Posėdžio dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir Švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė.
Metodinės tarybos pirmininkė Audronė Ramoškienė, pristatydama 2012–2013 m. m. Tarybos veikos ataskaitą, pažymėjo, kad Taryba buvo aktyvi, įvyko beveik visi planuoti renginiai. Buvo pristatyta ir Švietimo centro Patarėjų tarybos ataskaita, ją perskaitė pirmininkė Rasa Alaburdienė. Posėdžio dalyviai abiejų tarybų ataskaitoms pritarė bendru sutarimu.
Audronė Ramoškienė išradingai pristatė naujus Mokyklų metodinės tarybos narius, atliko dalyvių apklausą apie metodinės veiklos veiksmingumą ir planus 2013–2014 mokslo metams. Danutė Stankevičienė kalbėjo apie švietimo prioritetus. Diskutuojant buvo nustatyti Švietimo centro 2013–2014 mokslo metų prioritetai:

Aktyviau taikyti naujas mokytojų kvalifikacijos tobulinimo formas ugdant mokytojų lyderystę.

Skatinti skaitmeninių mokymo priemonių naudojimą ugdyme ir gerosios patirties sklaidą.

Projekto „Lyderių laikas2“ koordinatorė Prienų rajone Renata Pavlavičienė pristatė pagrindines projekto idėjas. Kaip lyderystę ir kūrybiškumą sekasi ugdyti mokyklose, kalbėjo dviejų mokyklų metodinių naujovių grupių vadovės: „Žiburio“ gimnazijos mokytoja Vilija Juodsnukienė ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Alaburdienė.
Pranešime „Metodinė veikla: galimybė dalintis ir tobulėti“ logopedų ir specialiųjų pedagogų metodinio būrelio pirmininkė Zita Linkevičienė, pristatydama būrelio veiklą akcentavo, kad metodinė veikla yra veiksminga tik tada, kai visi būrelio nariai yra atviri, lanko pasitarimus, aktyviai dalyvauja diskusijose, dalijasi informacija.
Kad metodinė veikla gali būti veiksminga tik bendrai ieškant problemų sprendimų, aptariant ir skleidžiant gerąją patirtį, plėtojant pedagoginę saviraišką ir kūrybiškumą, savo pranešime akcentavo ir Švietimo centro metodininkės Oksana Radzvilavičienė ir Vaida Lėckienė.
Pasibaigus pasitarimui, visi dalyvavusieji turėjo galimybę pažiūrėti filmą „Laiškai Sofijai“ Karališkosios rezidencijos kino salėje.