Prienų rajono kalbų mokytojai lankėsi „Mokykloje su Meile“

20161213_103146

Š. m. gruodžio 13 d. Prienų rajono savivaldybės mokyklų anglų, lietuvių, rusų, prancūzų kalbų mokytojai dalyvavo gerosios patirties sklaidos seminare „Mokinių asmeninės pažangos stebėjimas, fiksavimas ir vertinimas. Stebėjimo rezultatų panaudojimas efektyviam mokymui (-si)“. Mokytojai važiavo į Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnaziją, kur, pasiskirstę grupelėmis, stebėjo gerosios patirties pamokas, po to vyko stebėtų pamokų refleksija.

Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos direktorė Jūratė Adrija Šidlauskienė ir anglų kalbos mokytoja Dovilė Banienė pasidalijo patirtimi apie mokinių asmeninės pažangos stebėjimą, fiksavimą ir vertinimą. Mokytojai klausėsi skaitomų pranešimų „Raštingumas. Kas? Kodėl? Kaip?“, „Išmokimo stebėjimas“, dalyvavo praktiniame užsiėmime „Sąmoningo skaitymo ugdymas naudojant mąstymo žemėlapius“.

Kolegiškas bendravimas padėjo mokytojams nauju žvilgsniu įvertinti savo darbo metodus ir suteikė naujų idėjų ir pasiryžimo jas panaudoti efektyviam mokymuisi. Pedagogai įsitikino, kad užrašas virš gimnazijos durų „Mokykla su Meile“ – ne tik gražus šūkis, bet tikrovė.