Nemuno krantinėje žydės vaikų pasodintos gėlės

 

 

 

 

Gegužės 19 d. į krantinę prie Nemuno kilpų regioninio parko Prienų lankytojų centro sugužėjo gausus būrys mokinių, savo išaugintomis gėlėmis nešini, lydimi auklėtojų, atžygiavo Prienų lopšelių-darželių „Saulutė“ ir „Gintarėlis“ darželinukai. Pakviesti Prienų švietimo centro ir Nemuno kilpų regioninio parko, mokiniai rinkosi į vaikų ir jaunimo organizacijų sąskrydį „Tvarkome kultūros paminklus. Papuoškime Nemuno krantinę“.

Susirinkusius sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Prienų švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė. Jie pasidžiaugė Nemuno kilpų regioninio parko Prienų lankytojų centro darbuotojos Loretos Šaltienės sumanymu paminėti Prienų miesto 515 metų sukaktį, iš Nemuno krantinėje sodinamų gėlių suformuojant užrašą „Prienams 515“.

Gėles sodino Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos skautai, vadovaujami Almos Liutkienės, Išlaužo pagrindinės mokyklos skautai ir jaunieji šauliai su skautų vadove Audrone Ramoškiene, Jiezno gimnazijos jaunieji šauliai ir jų vadas Sigitas Žalys, Šilavoto pagrindinės mokyklos jaunieji miško bičiuliai su vadove Rita Kišoniene ir dailės mokytoja Rasina Galiniene. Džiugu, kad akciją palaikė ir parėmė seimo narys Andrius Palionis, Prienų butų ūkis, gėlių daigų išauginusi ir padovanojusi Angelė Mickienė.

Oras buvo neįprastai šiam pavasariui šiltas, todėl darbas vyko sparčiai. O skautų ant laužo išvirta košė padirbėjus buvo labai skani!  Daigeliams dar reikia paaugti ir gausiau sužydėti, tuomet užrašas „Prienams 515“ bus ryškesnis ir pasveikins atvykstančius į Prienus nuo Vilniaus pusės.  

Prienų švietimo centro metodininkė Oksana Radzvilavičienė