„Apie ką rašo mokyklos laikraštis?“

Pirmojo žiemos mėnesio pirmąją dieną  Prienų „Žiburio“ gimnazijoje buvo daug šurmulio. Į penktąją respublikinę mokyklinių laikraščių leidėjų konferenciją rinkosi jaunieji žurnalistai iš įvairių Lietuvos kampelių: Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos ir Algirdo Brazausko gimnazijos, Lazdijų rajono Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos ir Šventežerio mokyklos, Marijampolės rajono Liudvinavo K. Borutos gimnazijos, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos, Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos, Kauno rajono Piliuonos gimnazijos, Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos, o taip pat ir prieniečiai: „Revuonos“ ir Balbieriškio pagrindinių mokyklų jaunieji žurnalistai bei konferencijos šeimininkai – Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokiniai, vadovaujami mokytojos Levutės Karčiauskienės.

Visus susirinkusius, kaip įprasta, pasveikino konferencijos šeimininkai ir organizatoriai: Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danutė Stankevičienė. Apie artėjantį gimnazijos 100 metų jubiliejų kalbėjo kadenciją baigusi „Žiburio” gimnazijos prezidentė Liucija Ališauskaitė.

Ir, žinoma, labiausiai visus pakerėjo konferencijos viešnios – žurnalistės Lidijos Laurinčiukienės nuoširdus ir betarpiškas bendravimas. Jos paskaita „Ko reikia, kad mokyklinis laikraštis būtų įdomus?“ buvo įspūdingas ir įtraukus reginys. Charizmatiška lektorė rimtus patarimus jauniesiems žurnalistams pateikė labai patrauklia ir įdomia forma – konferencijos dalyviai turėjo atsistoti iš savo vietų, atlikti žurnalistines užduotis, padaryti tam tikrus pratimus. Lektorės juokas, užduotys ir puikus pasakojimas ištirpdė oficialumą.

Po tokios įžangos jaunųjų žurnalistų komandoms buvo lengviau priimti iššūkį – per 1,5 valandos nuo pradžios iki galo sukurti vieną savo laikraščio puslapį. Buvo daug jaudulio, skubėjimo, o spręsti kilusias problemas buvo pasiruošę padėti gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Levutė Karčiauskienė, Nijolė Šervenikaitė, Irena Mažeikienė, Živilė Jurkšienė, bet didžiausias krūvis atliekant šią užduotį teko  IT specialistui Mindaugui Račaičiui. Džiugu, kad galiausiai visoms komandoms pavyko, jos sukūrė laikraščio puslapį ir UAB „Aipek“ dėka visos komandos gavo atspausdintus vieni kitų laikraščius. Komandoms pristatant savo kūrybą matėsi, kad žurnalistės Lidijos Laurinčiukienės patarimai neliko neišgirsti: buvo ir įdomių straipsnių pavadinimų, ir aktualių temų, ir nuoširdžių pristatymų. Žurnalistė kiekvienai komandai rado gražių žodžių ir vertingų patarimų, kurie tikrai įsimins ilgam.

Konferencijos pabaigoje visoms komandoms buvo įteiktos rėmėjų dovanos: prizus įsteigė Prienų rajono savivaldybė, Savivaldybės administracijos švietimo skyrius, Prienų „Žiburio“ gimnazija, Prienų švietimo pagalbos tarnyba, Šeimos klinika „Vita simplex”, rajoniniai laikraščiai „Gyvenimas”, „Naujasis Gėlupis”, naujienų portalas „Krašto vitrina”, UAB „Eteris“, Nemuno kilpų regioninis parkas, UAB „Prienų kompiuteriai“.