Socialinių pedagogų metodinė diena

       Gruodžio 12 dieną socialiniai pedagogai organizavo  metodinę dieną. Joje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Jovita Katkauskaitė, Prienų rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir vyriausioji specialistė Laimutė Jančiukienė, Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danutė Stankevičienė. 

      Metodinio būrelio pirmininkė Aidutė Jurešienė skaitė pranešimą „Tarpinstitucinio bendradarbiavimo taikant ankstyvosios intervencijos ir prevencijos modelio instrumentus, pritaikymas mokykloje“. Metodinės dienos dalyviai susipažino su naujuoju ankstyvosios intervencijos ir prevencijos modeliu, aptarė ankstyvosios intervencijos vaikams ir jų šeimoms sampratą, tarpinstitucinio bendradarbiavimo galimybes.

         Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė (TBK) Jovita Katkauskaitė pristatė, koks yra TBK vaidmuo, kokias funkcijas jis atlieka. Aptarė teisinius dokumentus, reglamentuojančius TBK veiklą. Supažindino su koordinuotai teikiamų paslaugų organizavimo schema,  atvejo vadyba pagal Koordinuotai teikiamų švietimo pagalbos, socialinių ir sveikatos priežiūros paslaugų tvarkos aprašą. Išsakė savo lūkesčius ir kvietė visus glaudžiai bendradarbiauti.

        Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė metodininkė Auksė Grižaitė  skaitė pranešimą „Fraktakai – kelias į save per spalvas ir formas“. Pranešėja supažindino su fraktalų piešimo etapais, spalvų reikšmėmis, dalyviai atliko praktines užduotis. Buvo nuspręsta toliau gilintis į fraktalų metodiką, organizuojant dviejų dienų seminarą.