Popietė su klebonu egzorcistu Vytautu Antanu Matusevičiumi

           Gruodžio 18 dieną Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vyko dorinio ugdymo mokytojų adventinė popietė „Taisykite Viešpačiui kelią“, kurią organizavo Prienų „Žiburio“ gimnazijos tikybos vyr. mokytoja Jūratė Liubamirskaitė ir etikos mokytoja Virginija Pėčelienė. Popietėje dalyvavo Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas vicedekanas, egzorcistas  Vytautas Antanas Matusevičius.

        Renginio dalyviai dalijosi mintimis apie Dievo ir žmogaus santykį, apie atsakomybę už savo veiksmus, nuodėmes ir jų išpažinimą. Vyko nuoširdi bendrystė, kupina šilumos ir apmąstymų.

      Kunigas Vytautas Antanas Matusevičius kalbėjo, kad žmonės linkę kartoti savo nuodėmes, nes jų nepažįsta. Svarbu ne tik jas išpažinti, dėl to gailėtis, bet ir pažinti jų šaknis. Nuodėmių išpažinimas ir vėl grįžimas prie to paties, problemos neišspręs, kol žmogus pats nesuvoks savo nuodėmių šaknų ir neišmoks atleisti, nepykti, neteisti. Reikėtų prisiminti, kad  ne tik piktoji dvasia kalta dėl visų mūsų padarytų nuodėmių.  Labai svarbu prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, o ne kaltinti aplinkybes.