Ką apie mūsų charakterį išduoda veido bruožai?

Ar gali veido forma, akys, nosis, lūpos ir ausys apie asmenybę išduoti daugiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio? Ar gali veido bruožų skaitymo taisyklės padėti žmonėms ne tik geriau pažinti save, bet ir padėti  palaikyti gerus santykius su artimaisiais, draugais? Kokie asmens charakterio ypatumai užkoduoti veido bruožuose bei kaip panaudoti  šias žinias praktiniame gyvenime Trečiojo amžiaus universiteto klausytojams pasakojo Prienų švietimo pagalbos tarnybos socialinė pedagogė ekspertė Dalė Daiva Gasparavičiūtė paskaitoje „Veido bruožų psichologijos įtaka sėkmingam bendravimui“.

Žmogaus veido bruožai individualūs ir gali atskleisti tam tikras charakterio savybes. Prieš keletą tūkstančių metų veido bruožus pradėta tyrinėti Kinijoje. Jau senais laikais nuotakos jaunikius sau rinkdavosi panagrinėję veido sandarą. Kad akys nėra tik sielos veidrodis, bet rodo ir žmogaus rimtumą, susikaupimą, gebėjimą siekti savo tikslų, o žmogaus lūpos ar nosis dar vienas informacijos šaltinis apie žmogaus charakterį. Tai vertinga informacija, kuri padeda gyventi.

Lektorė nuotaikingai bendravo su auditorija, perteikė žinias bei dalijosi patarimais kaip geriau pažinti save, suprasti tuos, su kuriais bendrauji, palaikyti gerus santykius su aplinkiniais. Paskaitos klausytojai šiltai dėkojo lektorei Dalei Daivai, kvietė kitiems susitikimams.