Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje diskusija „Kartu mes kuriame ateitį“

 

Kaip ir kasmet, balandžio 23–29 dienomis visose šalies bibliotekose įvairiais renginiais buvo paminėta Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės vienijanti tema „Kartu mes kuriame ateitį“.

Balandžio 25 dieną Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka savo socialinius partnerius  taip pat  pakvietė kartu paminėti Nacionalinę bibliotekų savaitę. Buvo organizuota diskusija apie bibliotekos vietą ir reikšmę bendruomenėje.

Diskusijoje dalyvavo atstovai iš Prienų rajono savivaldybės, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro, Prienų krašto muziejaus, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, Prienų rajono savivaldybės Socialinių paslaugų centro, Atviros jaunimo erdvės Prienuose „Jaunimo kampas“, VšĮ Prienų ligoninės, Prienų rajono ir Birštono krašto žmonėms laikraščio „Gyvenimas“, Prienų globos namų, Prienų švietimo pagalbos tarnybos, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos skaitytojos. Diskusiją moderavo Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė.

Diskusijos dalyviai dalijosi savo mintimis ir įžvalgomis apie tai, kas yra bibliotekos paslaugų prieinamumas, kokia yra ir turėtų būti teritorinių padalinių infrastruktūra, kaip atnaujinti tradicines bibliotekos funkcijas skaitmeniniame amžiuje, kaip keisti dabartines struktūras ir veiklos būdus, kaip kurti vartotojui draugišką, kokios veiklos formos padėtų potencialiai veikti kartu su kitomis įstaigomis ir kt. Iš viso diskusijos dalyviai pateikė virš 40 pasiūlymų bibliotekos veiklos plėtrai bei tobulinimui.

Diskusijoje dalyvavusi Prienų Justino Marcinkevičiaus bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė padėkojo visiems dalyviams ir pažadėjo, kad pateikti pasiūlymai bus panaudoti planuojant bibliotekos veiklą.