Lietuvos mokinių technologijų olimpiados šalies etape mokiniai apdovanoti trečio laipsnio diplomais

                          

2018 m. Lietuvos mokinių technologijų olimpiada „Šimtas  ateities ženklų Lietuvai“ vyko Šiaulių profesinio rengimo centre balandžio 20-21 dienomis. Dalyvavo 105 mokiniai iš visos respublikos. Mokiniai varžėsi 4 grupėse: konstrukcinės medžiagos/elektronika; mityba; taikomasis menas, amatai ir dizainas bei tekstilė ir apranga. Prienų rajonui atstovavo Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 8 klasės mokinys Danielius Aldakauskas, kurį ruošė technologijų mokytoja metodininkė Vilma Glaveckienė ir Prienų „Žiburio“ gimnazijos III klasės mokinys Erikas Mažeika, kurį olimpiadai parengė technologijų vyr. mokytojas Petras Kačiušis.

Lietuvos mokinių technologijų olimpiados šalies etapui reikėjo pristatyti namų darbą, su kuriuo mokinys  buvo laimėjęs rajoniniame etape. Danieliaus darbas – prieverpstės „Dovana Lietuvai“, atliktos simegrafijos technika. Jis turėjo varžytis taikomojo meno, amatų ir dizaino grupėje tarp 8-10 klasių mokinių, tačiau išvakarėse paaiškėjo, kad nesusidaro tokia amžiaus grupė ir gali tekti keisti numatyto darbo pobūdį, tačiau mokinys nepabūgo varžytis vyresnių mokinių grupėje ir savo idėjas įgyvendino dirbdamas 11-12 klasių mokinių grupėje. Olimpiados metu per 5 valandas reikėjo pagaminti laikrodį, kuris atspindėtų pagrindinę olimpiados temą „Šimtas ateities ženklų Lietuvai“. Danieliaus laikrodis buvo pagamintas semigrafijos technika ant odos.

Erikas į šalies etapą vežėsi savo namų darbą –  stalą, skirtą Lietuvos šimtmečiui.  Jis šalies etape varžėsi 11-12 klasių  konstrukcinių medžiagų veiklos grupėje.

Mokiniai buvo stebimi viso darbo proceso metu, jiems buvo užduodami klausimai, o pasibaigus skirtam laikui darbą dar reikėjo pristatyti ir apsiginti. Viskas sekėsi puikiai. Danieliaus Aldakausko ir Eriko Mažeikos darbai  buvo įvertinti 3 laipsnio diplomais. Sveikiname mokinius ir jų mokytojus su aukštais pasiekimais.

                                                                 Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos technologijų mokytoja metodininkė Vilma Glaveckienė