Fizikos mokytojų metodinio būrelio pasitarimas

Spalio 16 d. Prienų švietimo centre įvyko fizikos mokytojų metodinio būrelio pasitarimas. Dalyvavo fizikos mokytojai: Vilma Mekionytė (pasitarimo pirmininkė), Danguolė Kederienė (pasitarimo sekretorė), Danutė Šukevičienė, Antanas Rukšėnas, Zita Ferevičienė, Elona Dukynienė, Prienų švietimo centro metodininkė Oksana Radzvilavičienė ir svečias Elvyra Kalinkevičienė.

Fizikos mokytojų metodinio būrelio 2012–2013 m. m. veiklos ataskaitą pristatė metodinio būrelio pirmininkė Vilma Mekionytė. Ataskaitai buvo pritarta.

Būrelio nariai teikė pasiūlymus 2013–2014 m. m. veiklos planui. Į planą pasiūlyta įtraukti: D.Šukevičienės atvirą pamoką Birštono gimnazijoje; sausio mėn. organizuoti būrelio pasitarimą ir pasidalinti gerąja patirtimi; organizuoti išvyką į Vilniaus licėjų; fizikos olimpiadą organizuoti tik 9–12 klasių mokiniams, 8 kl. mokinių neįtraukti; siekiant paskatinti mokinių motyvaciją dalyvauti olimpiadoje, naudoti ne tik LMNC parengtas užduotis, bet parengti papildomai po vieną ar dvi lengvesnes užduotis kiekvienai klasei.

Vilma Mekionytė pristatė UPC metodinės gamtos mokslų mokytojų dienos „Vertinimas ugdymo procese“ metu svarstytus klausimus, vyko diskusija.

Antanas Rukšėnas pasidalijo patirtimi, kaip jis naudoja periodinėje spaudoje bei internete publikuojamą informaciją apie mokslo ir technikos naujoves, pateikė naudingų leidinių pavadinimų,  internetinių svetainių adresų.

Danutė Šukevičienė pasidalijo įspūdžiais iš praeitais mokslo metais įvykusios išvykos į Kauno jėzuitų gimnaziją, pademonstravo nuotraukas.