Jauni – nes mokosi, nes džiaugiasi gyvenimu

Prienų kultūros ir laisvalaikio centre naujus mokslo metus pradėjo Prienų rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai, kuriuos jau antrus metus buria Prienų švietimo pagalbos tarnyba.

Iš visos širdies džiaugtis gyvenimu, ir studijuoti, ir studentauti, ir daug naujo sužinoti, ir naujų įspūdžių patirti, ir naujų pažinčių užmegzti studentams linkėjo Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas A.Marcinkevičius, administracijos direktorius E.Visockas ir Švietimo skyriaus vedėjas R.Zailskas.

Muzikinį sveikinimą studentams atvežė Jiezno muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai.

 „Mes jauni, nes mokomės, nes džiaugiamės gyvenimu, tai yra pats svarbiausias mūsų tikslas. Neatidėkime nieko rytdienai, prisiminkime, pasidžiaukime, kas buvo vakar, bet gyvenkime čia ir dabar – naudokimės visomis progomis ir galimybėmis.“ – sveikindama antrus mokslo metus pradedančius studentus kalbėjo Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danutė Stankevičienė.

Ji priminė praeitais metais vykusius užsiėmimus, susitikimus, keliones. Vyko daugybė paskaitų, kurias skaitė įdomūs, charizmatiški lektoriai: Zenona Šimaitienė, Roma Ruočkienė, Lidija Laurinčiukienė, Gražina Kadžytė, Janina Kuncienė, Ričardas Diržys, Marius Lasinskas, Viktoras Gerulaitis ir kiti, artimesnės ar tolimesnės kelionės, kompiuterinio raštingumo kursai. Visai tai priminė ir demonstruojamos nuotraukos.

Pernai TAU užsiėmimus lankė 136 studentai. Iš jų apie 90 buvo labai aktyvūs – dalyvavo ne mažiau nei 80 proc. užsiėmimų. Trys studentai nepraleido nė vieno užsiėmimo, nemažai studentų praleido vos po vieną, du ar tris. TAU veikloje dalyvavo net septynios šeimos. Dauguma studentų – 91 proc. – moterys. Dauguma gyvena Prienuose, tačiau kitų gyvenamosios vietos geografija – labai plati ir apima ko ne visą Prienų rajoną.

Šiais metais pirmąją mokslo metų dieną užsiregistravo ir dvidešimt naujų studentų. Kas nespėjo, tai gali padaryti atvykę į artimiausią užsiėmimą (susitikimą su klimatologe A.Galvonaite), kuris vyks spalio 24 d. Prienų KLC 14 val.

Šiais metais taip pat laukia daugybė ne mažiau įdomių užsiėmimų. Jau numatyti susitikimai su Audrone Galvonaite, Liutauru Degėsiu, Liudu Mažyliu, Romualda Bartuliene, Monika Smilgyte, planuojama mokytis užsienio (anglų) kalbos ir ieškoma savanorio mokytojo, ketinama aplankyti Panevėžio dramos teatrą, susitikti su kitų TAU studentais, surengti ir tolimesnių kelionių į užsienio šalis.

Pernai socialinė pedagogė, psichologė Dalė Daiva Gasparavičiūtė paskaitose skyrė dėmesį, kaip geriau pažinti aplinkinius. Šiais metais pirmoji paskaita buvo skirta savęs pažinimui „Savęs pažinimas – lengviausias kelias tobulėti“.

Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Ilona Lenčiauskienė studentus pakvietė dalyvauti projekto „Prienų rajono gyventojų sveikatos stiprinimas“ veiklose: fizinio aktyvumo užsiėmimuose, paskaitose bei pasimėgauti baseino malonumais. Fizinio aktyvumo užsiėmimai (mankštos) jau vyksta: trečiadieniais – Prienų KLC, penktadieniais – Prienų r. sav. Socialinių paslaugų centre. Daugiau informacijos tel. Nr. (8 319) 54427.

Laima Duoblienė, „Naujojo Gėlupio“ korespondentė