Edukacinė išvyka į Paežerių dvarą ir Jono Basanavičiaus gimtinę

Birželio 17 d. Prienų švietimo pagalbos tarnyba  organizavo edukacinę išvyką į Jono Basanavičiaus gimtinę ir Paežerių dvarą (Vilkaviškio r.). Išvykoje dalyvavo pedagogai, pateikę metodinius darbus parodai „Mokau(-si) mokytis. Mano sėkmės istorija“, parodos darbų vertinimo komisijos nariai bei Prienų švietimo pagalbos tarnybos Patarėjų tarybos nariai.

Pirmiausiai išvykos dalyviai aplankė Paežerių dvarą, kuriame susipažino su dvaro istorija, apžiūrėjo fasadą bei interjerą, pasivaikščiojo po parką. Dvaro oficinoje dalyvavo edukaciniame užsiėmime, kur patys gamino sviestą, o vėliau jį  ragavo.

Toliau kelionės maršrutas vedė į vilkaviškiečių Kęstučio ir Gritos Vitkauskų Alpakų ūkį. Šeimininkai supažindino su savo augintiniais, aprodė ūkį, pristatė alpakų vilnos gaminius.

Vykstant į Jono Basanavičiaus gimtinę, esančią Ožkabalių kaime, išvykos dalyviai trumpam stabtelėjo prie  UAB „Art Glacio“ įmonės ledų parduotuvėlės atsigaivinti įmantraus skonio ledais.  

Atvykę į Jono Basanavičiaus gimtinę,  apžiūrėjo sodybą su tradiciniais gyvenamaisiais ir ūkiniais trobesiais, juose eksponuojamus to meto baldus, interjero detales, tekstilės gaminius. Pasivaikščiojo po Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyną (jis pradėtas sodinti 1988 m.), dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Keptuvėj čirška, burnoj tirpsta“, kuriame buvo supažindinti su XIX – XX a. sandūros valstiečių maisto gaminimo ypatumais, prietarais, tradicijomis ir folkloru, ragavo razavų blynų su įvairiais dažiniais.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA