Prienų rajono užsienio kalbų mokytojai sėmėsi dalykinės patirties Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio pagrindinėje mokykloje

Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio pagrindinė mokykla svetingai atvėrė duris Prienų r. savivaldybės užsienio kalbų (rusų, prancūzų, vokiečių k.) metodinio būrelio mokytojams. Metodinė išvyka-seminaras vyko   lapkričio 27 dieną.
Patirtimi „Mokytojo dalykinio tinklaraščio, vaizdinės, interaktyvios medžiagos naudojimo galimybės mokant antrosios užsienio kalbos“ pasidalino Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio pagrindinės mokyklos rusų kalbos mokytoja metodininkė Danguolė Botyriūtė bei rusų kalbos vyresnioji mokytoja Rasa Mocevičiūtė.
Mokytoja Danguolė Botyriūtė domisi užsienio kalbų mokymo naujovėmis ir IT taikymo galimybėmis. Susidomėjusi Lietuvos rusų (užsienio) kalbos mokytojų projektu „IT panaudojimas ugdymo procese mokant(is) užsienio kalbos bendrojo lavinimo mokykloje“ mokytoja Danguolė Botyriūtė  susikūrė savo tinklaraštį. Jame galime rasti daug naudingos metodinės ir vaizdinės medžiagos apie tai, kaip talentinga pedagogė naudoja kompiuterines technologijas savo darbe. Ypač džiugu, kad savo metodine patirtimi mokytoja Danguolė dalijasi su kitais šalies rusų kalbos mokytojais.
Kolegė Rasa Mocevičiūtė taip pat pasidalino patirtimi, kokias galimybes teikia programėlė LearningApps.org mokant antrosios užsienio kalbos.
Mes, Prienų r. mokytojos, patobulinome ne tik dalykines kompetencijas. Mokytojos Danguolė ir Rasa organizavo ekskursiją po Kazlų Rūdos miestą bei apylinkes. Uždegėme žvakelę prie Vasario 16-osios signataro Prano Dovydaičio paminklo, aplankėme svarbiausius ir gražiausius Kazlų Rūdos objektus. Nuvykome ir į Višakio Rūdą. Ten – šventas šaltinis bei pono Vlado sodyba-muziejus, įsikūręs ant dviejų upelių – Višakio ir Judrės  – krantų. Džiaugiamės turininga metodine išvyka.

Audronė Ramoškienė, Prienų r. užsienio kalbų (rusų, prancūzų, vokiečių) mokytojų metodinio būrelio pirmininkė