Seminaras „Viešųjų pirkimų naujausi pasikeitimai“

SEMINARASNuo 2014 m. sausio 1 d. keičiasi viešųjų pirkimų įstatymas. Nuo šios datos reikės vadovautis dviem įstatymo pakeitimais, priimtais seime 2013-01-30 ir 2013-10-26, kurių metu buvo pakeisti 23 įstatymo straipsniai iš 97. Šis įstatymo pasikeitimas šį kartą ypatingai palies mažos vertės pirkimus. Iš vienos pusės po Naujųjų metų padidės mažos vertės pirkimais perkamų prekių ir paslaugų vertės iki kurių užtenka apklausti kelis tiekėjus, tačiau iš kitos siekiant, kad pirkimai būtų vykdomi skaidriau, atsiranda šios papildomos prievolės perkančiajai organizacijai:

  1. Perkančioji organizacija po sausio 1-os privalės pirkti visas prekes ir paslaugas, kurias galima įsigyti per CPO.lt
  2. Perkančioji organizacija po sausio 1-os dienos savo interneto puslapyje privalės skelbti apie kiekvieną organizuojamą viešąjį pirkimą. Perkančioji organizacija net pirkdama už 10 Lt ar 12 Lt savo interneto puslapyje privalės pateikti informaciją apie pradedamą pirkimą, apie nustatytą laimėtoją ir apie sudarytą sutartį.

Tai tik keli pakeitimai iš 23 pasikeitusių straipsnių. Taip pat pastaruoju metu keitėsi ir poįstatyminiai teisės aktai reglamentuojantys viešuosius pirkimus.

Sausio 30 d. 10 val. Prienų švietimo centre  vyks seminaras „Viešųjų pirkimų naujausi pasikeitimai“. Seminaro lektorius -Tomas Vasiliauskas, UAB „Pokyčių valdymas“  direktorius.

Seminaro kaina 150 Lt Registracija tel. 51 332, 52 081
arba el. paštu svietimocentras@prienai.lt iki sausio 27 d.