Gražios raidės – dailus raštas

2021 m. vasario mėnesį  Prienų rajono pradinių klasių mokiniai buvo pakviesti dalyvauti dailiam raštui skirtame renginyje „Gražios raidės – dailus raštas“. Renginį organizavo  Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos pradinio ugdymo mokytojos Alma Liutkienė, Genė Aleksynienė, Diana Mikulevičienė. Renginio tikslas buvo ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius. Mokiniai turėjo prisiminti taisyklingą raidžių jungimą ir dailia rašysena perrašyti parinktą tekstą.

Pirmasis etapas vyko mokyklose.  Mokiniai savo klasėse rašė mokytojų parinktus tekstus ir  atrinko po vieną iš kiekvienos klasės dailiausiai rašantį mokinį antram etapui. Antrame etape dalyvavo 57 pradinių klasių mokiniai.

Dailaus rašto darbus peržiūrėjo organizatorių sudaryta vertinimo komisija. Buvo vertinama ne tik daili, taisyklinga, estetiška rašysena, bet ir teisingas raidžių jungimas, rašto pasvirimas, tvarkingumas, atidumas nurašant tekstą.

Komisijai teko ilgai sukti galvas, atidžiai tyrinėti visus rašto darbus, diskutuoti susitikus virtualiai ir paskirti nominacijas. Komisija bendru sutarimu nominacijas paskyrė 29 mokiniams. 

Nominacija už atidumą

Nominacija už estetiškumą

Nominacija už rašto aiškumą

Nominacija už rašto tolygumą

Nominacija už savitą braižą

Nominacija už taisyklingumą

Nominacija už tvarkingumą