Technologijų mokytojai lankėsi Pivašiūnų amatų centre ir Alytaus profesinio rengimo centre

Spalio 28 dieną Prienų rajono mokyklų technologijų mokytojai vyko susipažinti su Pivašiūnų amatų centro ir Alytaus profesinio rengimo centro veikla, paslaugomis.
Nuvykus į Pivašiūnų amatų centrą, mus priėmusios darbuotojos papasakojo, kokius užsiėmimus siūlo atvykusioms mokinių, suaugusiųjų grupėms. Tai: žvakių liejimas, floristikos menas, kašikų pynimas, veltinių vėlimas, keramikos gaminiai, medžio drožyba ir edukacines programas – ruginės duonos kepimas, kulinarinio paveldo – grikinių babkų, pyragų, pyragėlių, kūčiukų, bulvinių dzūkiškų bandų kepimą ir degustavimą, sumušti sviestą dzūkiška „buikele“. Centras tai pat rengia dailininkų, tautodailininkų parodas. Centre galima įsigyti įvairiomis technikomis atliktų tautodailininkų darbų.
Nuvykus į Alytaus profesinio rengimo centrą ir statybos technologijų ir verslo skyrių, buvome svetingai sutikti, plačiai pristatyta centro misija – rengti profesinį ir vidurinį išsilavinimą įgyjančius darbuotojus, gebančius prisiimti atsakomybę, suvokiančius mokymosi visą gyvenimą svarbą, vykdyti suaugusiųjų tęstinį mokymą ir konsultavimą. Turėjome galimybę apžvelgti erdvias mokymo klases, susipažinti su turtinga mokymo baze ir naujausiais technologiniais įrenginiais.


Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja
Rasa Uleckienė