Prienuose vyko pradinių klasių mokinių konkurso „Šviesoforas“ regioninis etapas

DSC01486

Gegužės 6 d. Prienų švietimo centras ir Alytaus apskrities Prienų policijos komisariatas organizavo pradinių klasių mokinių konkurso „Šviesoforas“ regioninį etapą. Į Prienus atvyko komandos iš Birštono gimnazijos, Birštono vienkiemio darželio-mokyklos, Jonavos pradinės mokyklos, Kaišiadorių rajono Kruonio gimnazijos, Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos, Kauno „Šilo“ pradinės mokyklos ir Senamiesčio progimnazijos, Kauno r. Garliavos A.Mitkaus pagrindinės mokyklos ir Jonučių progimnazijos, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos ir „Ąžuolo“ progimnazijos, Raseinių Šaltinio progimnazijos ir Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos.
Mokiniai varžėsi teorinėse ir praktinėse rungtyse: užduotis kelių makete, kelio ženklų dėlionė, video užduotis, viktorina, atšvaitų praktinis naudojimas, perėjimas per kelią pėsčiųjų perėjoje, perėjimas per kelią sankryžoje, komandų kapitonų varžytuvės. Saugaus eismo žinias ir įgūdžius vertino autoritetinga komisija: policijos pareigūnai, pedagogai, jiems talkino ir jaunieji policijos rėmėjai.  Mokiniai buvo pasiruošę puikiai, pirmąją vietą užėmusi Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos komanda nepadarė nė vienos klaidos ir surinko maksimalų taškų skaičių. Nedaug nuo jos atsiliko ir vienodai taškų surinkusios Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos ir Raseinių Šaltinio progimnazijos komandos. Prienų „Ąžuolo“ progimnazija buvo stipresnė  Atšvaitų praktinio panaudojimo rungtyje, todėl, kaip reikalauja  nuostatai, jai buvo skirta antroji vieta, o Raseinių Šaltinio progimnazijos komandai – trečioji. Prizines vietas laimėjusios komandos buvo apdovanotos konkurso koordinatoriaus – Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro – diplomais bei dovanomis. Nenusiminė ir konkurse prizinių vietų nelaimėjusios komandos. Joms buvo įteikti Prienų švietimo centro padėkos raštai bei konkurso rėmėjų – Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos – dovanos.
Konkurso šalies etapas įvyks gegužės 21 d. Radviliškyje, jame dalyvaus Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos ir Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos komandos. Linkime joms sėkmės!

DSC01485 DSC01486 DSC01487 DSC01512 DSC01514 DSC01516 DSC01517 DSC01540 DSC01543 DSC01549 DSC01552 DSC01554 DSC01556