Akcija „Draugauk su knyga – 2015“ Šilavoto pagrindinėje mokykloje

Akcija ,,Draugauk su knyga – 2015”

Akcijos ,,Draugauk su knyga” metu, paminėti žymių kūrėjų – Justino Marcinkevičiaus ir Hanso Kristiano Anderseno – gimimo metines, Šilavoto pagr. mokyklos priešmokyklinės grupės, 1 – 4 klasių ir 7 klasės mokiniai su savo mokytojomis rinkosi į Šilavoto kaimo biblioteką. Bibliotekininkė D. Tamašauskienė pristatė knygų parodą, supažindino su rašytojų biografijomis bei kūryba. Vaikai klausėsi skaitomų kūrinių, skaitė patys, stebėjo filmuotą medžiagą apie J. Marcinkevičių bei filmukus, sukurtus pagal žinomiausias H.K. Anderseno pasakas, atliko užduotis, atsakė į klausimus. Mokiniai papildė žinias apie žymius rašytojus, turėjo galimybę pasidžiaugti jų kūryba.
Akcijoje su savo mokiniaias dalyvavo mokytojos: lietuvių k. vyr. mokytoja Danutė Dainienė, pradinių klasių mokytoja-metodininkė Laima Astrauskaitė, pradinių kl. vyr. mokytojos Roma Petkevičienė ir Elvyra Striaušienė.
Akcijos metu buvo išrinkti geriausi knygos bičiuliai. Tai daugiausiai skaitantys vaikai: Mantas Siaurusevičius – 1 kl., Vilius Riauba – 3 kl., Marius Jonelis – 4 kl.


Elvyra Striaušienė