Interaktyvi popietė „Mokytis niekada nevėlu“ – maloni atokvėpio akimirka, privertusi pažvelgti į save

IMG_8266Lapkričio 19 d. Prienų švietimo centre įvyko suaugusiųjų švietimo savaitės „Suartėjimai: nuo asmeninės savasties iki Europos piliečio“ renginys – interaktyvi popietė „Mokytis niekada nevėlu“. Į popietę atvyko tie, kam rūpi suaugusiųjų mokymas, mokymasis, bendradarbiavimo su Švietimo centru galimybės.
Popietėje visi aktyviai įsijungė į siūlomus užsiėmimus. Atvykusieji pirmiausiai turėjo atsakyti į klausimus: ar lankėsi Prienų švietimo centre anksčiau? Jeigu taip, tai kokiu tikslu? Ką žino apie Prienų švietimo centro veiklą? Kas juos sieja su Prienų švietimo centru? Ko tikisi iš šiandienos renginio? bei išradingai prisistatyti. Prienų švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė, pristatydama Centro veiklą, apibendrino ir dalyvaujančiųjų popietėje atsakymus į klausimus. Beveik visi Prienų švietimo centre jau buvo lankęsi: mokymosi, kvalifikacijos tobulinimo, metodinės veiklos tikslais, dalyvavę renginiuose, vykdę bendrus projektus, drauge organizavę renginius. Apie švietimo centro veiklą irgi žinojo nemažai. O lūkesčiai buvo įvairūs: maloniai praleisti laiką, sužinoti kažką įdomaus, maloniai pabendrauti, pasikalbėti apie bendradarbiavimo galimybes. Apie tai, ką ir kaip dirba Švietimo centras, į kokius renginius, seminarus kviečiame mokinius, mokytojus bei kitus suaugusiuosius, kokius projektus vykdome, papasakojo metodininkės Oksana Radzvilavičienė ir Daiva Buzienė.
Susirinkusieji susidomėję klausė paskaitos „Pojūčių atradimas – asmeninio tobulėjimo kelias“, kurią vedė socialinių mokslų daktarė, VDU Švietimo studijų centro mokslo darbuotoja Asta Lapėnienė. Pabaigoje ji pasiūlė visiems iš modulino nulipdyti „linkėjimus Prienams“, pratęsiant ir papildant vieniems kitų darbą. Linkėjimai buvo patys geriausi: kad Prienai žydėtų, kad mieste visiems būtų gera gyventi.
Renginio pabaigoje visi gavo „išėjimo bilietus“, kuriuose turėjo užrašyti savo įspūdžius, pasiūlymus, bendradarbiavimo galimybes. Visa tai aptarėme ir prie kavos puodelio.
Popietė pavyko, nes privertė dalyvius susimąstyti apie savo pojūčius, pažadino norą geriau pažinti save ir šalia esantį. Dar kartą supratome, kad dirbant sutartinai, daug gero galima nuveikti Prienams ir prieniečiams.

Daugiau fotografijų rasite Nuotraukų galerijoje.

IMG_8266 IMG_8260 IMG_8262 IMG_8263 IMG_8269 IMG_8265