Tegul advento laukime, užgimsta gėris širdyje

      Gruodžio 8 dieną Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos daugiafunkciame centre vyko atvira veikla – adventinė popietė „Tegul advento laukime, užgimsta gėris širdyje“. Atvirą veiklą stebėti buvo pakviesti Prienų rajono priešmokyklinio ugdymo pedagogai.

         Mokiniai, vadovaujami priešmokyklino ugdymo vyr. mokytojos Valdonės Žiūkienės, pradinių klasių vyr. mokytojų Ritos Margelevičiūtės ir Rasos Vaitauskaitės, parengė programą, skatinančią prisiminti ne tik senovės Lietuvos adventinius papročius, bet giliau susimąstyti apie tikrąją šv. Kalėdų prasmę. Advento ir Kalėdų laikotarpiai yra turtingi papročiais ir tradicijomis, nors kartais susipynę su prietarais, tačiau jie siekia vieno tikslo – išugdyti dorą ir laimės siekiantį žmogų. Todėl ugdant jaunąją kartą, svarbu perduoti tai, ką mūsų senoliai brangino ir puoselėjo. Pagrindinis renginio tikslas buvo per  įvairią veiklą mokiniams atskleisti lietuvių liaudies papročių prasmę, taurumą ir grožį, per religinius apmąstymus pateikti tikrąją Advento prasmę ir ugdyti gebėjimą ruoštis bei laukti kiekvienos šventės kaip didžiulio stebuklo.

      Popietės metu vyresnieji mokiniai pasakojo apie advento laikotarpį, ką jis reiškia, supažindino, ką simbolizuoja advento vainikas su 4 žvakėmis, kodėl jis yra apskritimo formos ir kokia jo kilmė. Pademonstravo, kaip senovėje jie  buvo puošiami. Dainavo senąsias lietuvių liaudies dainas, supažindino su burtais, spėjimais ir tradiciniais kūčių vakaro valgiais. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai mokė žaisti advento žaidimus, suko ratelius,  puošė eglutę šiaudinukais. saldainiais, tešliniais kepiniais,  karpiniais ir žvakelėmis.